HOME Ceas De Lux Top 10 Cele Mai Cunoscute Branduri de Ceasuri Elevetiene

Top 10 Cele Mai Cunoscute Branduri de Ceasuri Elevetiene

by Luca Grecu
Top 10 Cele Mai Cunoscute Branduri de Ceasuri Elevetiene

Atunci când ne gândim la niște ceasuri de calitate, primele care ne vine în minte sunt cu siguranță ceasurile elvețiene.

Nu este de mirare acest lucru, având în vedere ce spun specialiștii de foarte multă vreme, anume că mai mult de jumătate din totalul ceasurilor de lux existente pe piață mondială provine din Elveția. Nu există colecționar de ceasuri de valoare care să nu aibă și câteva modele de ceasuri provenind din Țara Cantoanelor.

Există în această frumoasă zonă a Europei foarte mulți producători de ceasuri care au ajuns la un înalt grad de măiestrie, fapt pentru care doar diferențe extrem de subtile le particularizează creațiile.

În aceste condiții, atunci când o persoană vrea să își cumpere un ceas elvețian, din start poate avea garanția că va face o alegere bună.

Un motiv pentru care, spre deosebire de cumpărarea unui ceas obișnuit, fără mari pretenții, alegerea unui ceas elvețian este egală cu a unei bijuterii valoroase care va avea neapărat la bază un set de criterii obiective ce se vor referi mai degrabă la elemente de natură psihologică (referitoare la cumpărător), la imaginea publică, sonoritatea brandului unui producător elvețian de ceasuri sau altul.

Dacă ar fi să facem o listă cu primele branduri de ceasuri elvețiene ar fi destul de greu. Nu neapărat pentru că nu am găsi un număr suficient de mare de companii producătoare, ci pur și simplu pentru că nu am ști prea bine în ce ordine să le așezăm, ele fiind de valoare relativ egală din punct de vedere al calității lor intrinseci.

1. IWC

Iată un producător de ceasuri care s-a înființat în secolul 19, mai precis în 1868.

În 1993 IWC a reușit să construiască unul dintre cele mai celebre ceasuri de mână din istorie din punctul de vedere al complexității lor denumit Scafusia Destriero.

Acest brand – IWC este în continuare și astăzi la mare căutare pentru că are modele de ceasuri de mână atât pentru persoanele care vor dori un ceas de lux pe care să îl poarte cu mândrie în întâlnirile de business, ca de exemplu Portofino, cât și ceasuri de mână pentru scufundări precum Aquatimer sau ceasuri Pilot continuatoare ale acelora din 1930.

2. Breitling

Iată o marcă elvețiană de ceasuri care sunt realizate undeva la poalele munților Jura, în nord-vestul Alpilor Elvețieni, zonă aflată de-a lungul graniței elvețiano-franceze.

Aceste modele de ceasuri sunt binecunoscute de către aceia care caută ceasuri tip Aviator de înaltă calitate, cu o multitudine de funcții suplimentare și o varietate bogată de detalii în ce privește ecranului.

Compania a fost fondată în 1884 și în prezent funcționează drept o companie independentă. Ceasurile sale, pe bază de cuarț, mecanice sau automate, cu toate sunt certificate.

Breitling reprezintă un brand de ceasuri multifuncționale de mare precizie, fabricate în conformitate cu cele mai înalte standarde de calitate printre modelele lor celebre putem aminti: Chronomat, Navitimer, Superocean.

3. OMEGA

Mulți cunosc cel puțin din auzite brandul Omega care, alături de Rolex, reprezintă cel mai cunoscut brand de ceasuri de lux din întreaga lume.

Omega este partenerul oficial NASA, dar și alegerea lui James Bond și a lui George Clooney.

Respectivul brand elvețian de ceasuri a adus produsele din această categorie la un alt nivel. Un model Omega este primul ceas de mână care a ajuns pe Lună. Omega este și cel mai testat ceas de mână din istorie.

În privința design-ului, ceasurile Omega fac parte din categoria sport-elegant.

Niciun alt producător de ceasuri nu a putut să captiveze atât de mult atenția specialiștilor, dar și a publicului.

În ultimii ani nu e de mirare că el a obținut o notorietate la fel de mare ca și Rolex.

4. Zenith

În mijlocul platoului montan Jura, nu departe de granița elvețiano-franceză, mai există o fabrică care produce ceasuri de calitate încă din 1865.

Aceste ceasuri elvețiene au fost produse în serie, dar acest cuvânt semnifică cu totul altceva decât am fi tentați să credem. În concret, este vorba de mai mulți ceasornicari care și-au delegat între ei sarcini diferite din cadrul procesului de producție.

Acest brand de ceasuri este renumit mai ales datorită introducerii tehnologiei El Primero.

Este primul cronograf automat la nivel mondial cu un calibru cu o frecvență ridicată de 36000 oscilații pe minut, iar precizia sa este considerată drept o referință absolută în industria ceasurilor. Dovadă că până și vestitul Rolex depinde de calibrele El Primero.

5. TAG Heuer

Compania amintită se află în orașul La Chaux de Fonds, aflată la o înălțime de 992 de metri deasupra nivelului mării,în partea de vest franceză a Elveției.

Aici se produc niște ceasuri extrem de elegante, dar se fabrică și cronografe sport. Monaco, Carrera și Autavia sunt niște ceasuri clasice recunoscute pe plan internațional și foarte căutate de fanii ceasurilor elvețiene.

Deși conțin și element retro, ele includ o tehnologie înaltă și țintesc spre viitor prin lansarea de noi modele speciale, fără a se ignora niciun moment legătura cu trecutul.

6. Blancpain

Iată producătorul cel mai vechi de ceasuri încă activ din lume care în curând va aniversa trei secole de activitate. Ceea ce este remarcabil în cazul acestui brand este faptul că deși ne aflăm în 2020, până în prezent nu s-au produs aici decât ceasuri mecanice, nici măcar un singur tip de ceas cu quartz nu a părăsit compania.

Această fidelitate față de ceasurile mecanice este în strânsă legătură cu ceasurile de lux. Nu a fost ușor, dar brandul a pariat întotdeauna pe producția mecanică chiar și în perioada maximă, când ceasurile cu cuarț au prins teren și au început să cucerească lumea.

Chiar dacă au avut de înfruntat dificultăți multiple în perioada în care bateria ajuns să triumfe asupra întoarcerii manuale a ceasurilor, iată că pariul a fost în final câștigat. Astăzi Blancpain este unul dintre principalii jucători în materie de produse de ceasuri mecanice clasice și nu e de mirare acest fapt.

7. ROLEX

Cine nu a auzit de Rolex, chiar dacă nu am văzut vreunul în realitate?

Măcar în filme și tot a putut să ia cunoștință cu acest tip de ceas elvețian cu o notorietate globală în materie de ceasuri de lux.

Faima pe care Rolex o are se află în valoarea sa recunoscută, dar și în istoria brandului, unde nu doar invențiile, dar și marketingul inteligent și campaniile de promovare au jucat roluri extrem de importante în rețeta popularității sale.

Totuși, trebuie să recunoaștem că indiferent cât de agresivă sau de inteligentă ar fi o campanie publicitară, niciun ceas nu poate să își depășească valoarea, adică să fie mai bun decât a fost proiectat.

Astfel, în Rolex nu se concentrează neapărat pe producerea de mecanisme de măsurat timpul extrem de complicate, ci mai degrabă pune accentul pe crearea de piese fiabile și ceasuri sport de zi cu zi, rezistente și ușor de întreținut.

Rolex-ul se referă la fiabilitate și calitate premium inegalabile chiar și în zilele noastre. Mișcările automate ale Rolex-ului sunt completate de precizie, robustețe, calitate de lungă durată.

8. Patek Philippe

În urmă cu șase ani, mai precis în anul 2014, un model provenind de la acest brand a devenit cel mai scump ceas la licitație din toate timpurile, cu un preț de 16 milioane de lire sterline.

Astăzi poate cultiva și îngriji imaginea asta exclusivistă și timpii de așteptare pentru anumite modele, deoarece cererea depășește cu mult oferta: mai exact cantitatea de ceasuri din anumite modele nu depășește două, trei sau cinci bucăți pe an, astfel încât dacă cineva își dorește un astfel de ceas exclusivist trebuie pur și simplu să se întâlnească personal cu directorul companiei Thierry Stern.

Alături de istoria bogată pe care compania o are și valorile pe care se bazează sunt extrem de importante. Aceleași standarde de calitate se aplică tuturor modelelor de ceasuri realizate, indiferent că este vorba de varianta Grande Complication sau de Calatrava, modele de ceasuri produse de brandul amintit și care reprezintă o culme a creativității ceasornicarilor elvețieni.

9. Braguet

Această compania este extrem de vestită și întruchipează îndelungata tradiție a producerii de ceasuri elvețiene. Ea există încă din a doua jumătate a secolului al 18-lea. Chiar și atunci era renumită printre toți producătorii de ceasuri, dovadă că însuși Napoleon Bonaparte și Maria Antoaneta erau clienți ai săi.

Aici s-a creat cel mai vechi ceas de mână elvețian și cel mai vechi ceas de mână din lume pentru sora lui Napoleon.

Modelele sale de natură barocă sunt speciale. Emailul sau diamantele sunt elemente decorative pe care le regăsim în aceste ceasuri și conferă o caracteristică specifică a stilului inconfundabil al acestei categorii de ceasuri elvețiene.

10. JAEGER LECOULTRE

Încheiem topul celor 10 branduri celebre de ceasuri elvețiene cu un producător extrem de inovator în materie, care are numeroase brevete prin invențiile cu privire la mișcare pe care le-a făcut.

Compania a căutat permanent perfecțiunea în ceasurile pe care le are, deși în comparație cu alte mărci de top elvețiene modelele sale sunt mult mai simple, excepție făcând doar Reverso Classic, un ceas foarte bogat în detalii în stil Art Deco.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *