HOME Ceas De Lux Cele mai bune ceasuri « Cele Mai Bune Ceasuri .ro

Cele mai bune ceasuri « Cele Mai Bune Ceasuri .ro

by Luca Grecu
Cele mai bune ceasuri « Cele Mai Bune Ceasuri .ro

Ceasurile de mână au depășit statutul de accesoriu care îți completează sau accentuează ținuta și au devenit un adevărat simbol al statutului social, al eleganței și al stilului. Mai mult decât atât, un ceas îți poate defini personalitatea și vorbește pentru tine. De câte ori nu ți s-a întâmplat ca ceasul tău să fie mai admirat de cei din jur decât noua pereche de pantofi scumpi? Dar să vedem un pic când au apărut ceasurile de mână și prin ce etape au trecut pentru a ajunge mai mult decât un instrument de indicat ora exactă.

Verifică prețurile pe cel mai mare site cu ceasuri din România.

Ceasurile de mână, de la instrument de război la accesoriu prețios

Ceasurile de mână au o istorie de peste 500 de ani, care datează încă din secolul 16. La început, ceasurile de mână erau folosite exclusiv de către femei, bărbaților revenindu-le onoarea de a purta ceasurile de buzunar impozante. Desigur, încă din vremurile acelea, ceasul reprezenta un indicator al statutului social, fiind folosit la început mai ales de către cei înstăriți.

Spre sfârșitul secolului 19, au apărut ceasurile de mână pentru bărbați. Însă, acestea nu au fost create pentru a fi purtate la ținute elegante, în cadrul dineurilor sau a balurilor de la palate, ci pentru a sincroniza tacticile soldaților în timpul războiului, fără a folosi semnalizări care ar fi atras atenția inamicului de război. Cu alte cuvinte, primele ceasuri de mână au fost folosite de către militari în timpul Primului Război Mondial.

După ce apele s-au liniștit, iar pacea a fost reinstaurată, s-a trecut la folosirea ceasului de mână de către bărbați ca și instrument de indicare a timpului. Acest lucru a fost păstrat până în zilele noastre. Până acum câțiva ani ceasul era nelipsit din orice ținută, era accesoriul care ne ghida în timp și care ne planifica zilele. Însă, odată cu trecerea anilor, nevoile și dorințele clienților au crescut, producătorii de ceasuri au ridicat standardele și au scos pe piață ceasuri care pot fi purtate la ocazii speciale și care atrag privirile tuturor. Mai mult decât atât, într-o eră a tehnologiei, locul ceasurilor a fost luat de smartphone-urile care înlocuiesc utilitatea principală a ceasurilor, aceea de a arăta ora exactă. Și așa a ajuns ceasul să treacă de la un simplu instrument, purtat de orice om, indiferent de clasa socială, la un accesoriu de lux, ce definește statutul social și care dă o anumită prestanță ținutei tale.

Alegerea ceasului cel mai bun – o misiune aproape imposibilă

Sunt sute, poate chiar mii de producători de ceasuri, care la rândul lor realizează mii de ceasuri de mână anual. Cum ar trebui să știi care este cel mai bun ceas, potrivit nevoilor tale?

Iată ce criterii ar trebui să iei în considerare în alegerea celui mai bun ceas:

Mecanismul de funcționare

Primul lucru pe care ar trebui să îl stabilești atunci când vrei să îți achiziționezi un ceas este dacă va fi unul tip quartz sau mecanic. Ceasurile quartz sunt de obicei mai ieftine, se găsesc în orice magazin de ceasuri și sunt destul de precise. Ele sunt alimentate de o baterie și au în principal componente electronice.

Pe de altă parte, ceasurile mecanice sunt considerate mașinării complexe și deosebite. Nu poți da niciodată greș cu un ceas mecanic. Ceasurile mecanice sunt mai scumpe, dar sunt construite cu multă migală și mult suflet. Există persoane care consideră că adevăratele ceasurile sunt cele mecanice, acestea fiind totodată și cele mai bune din lume. Ele crează un sentiment de rafinament și eleganță pe care rar îl întâlnești la ceasurile tip quartz.

Materialul din care este confecționată carcasa

Cele mai multe ceasuri au carcasa fabricată din oțel inoxidabil, însă există și alte variante precum carcasa din ceramică, titan, aur sau platină. Cele mai bune ceasuri au carcasa confecționată din materiale extravagante precum aurul sau platina, însă, în același timp, aceste ceasuri sunt și cele mai scumpe.

Curea sau brățară?

În ceea ce privește cureaua ceasului, din nou ai o gamă variată de opțiune: piele simplă, piele de crocodil, metal, materiale textil, etc. Important este să îți alegi cureaua ceasului în funcție de preferințele tale, de evenimentele la care participi și în funcție de alte criterii pe care ți le stabilești chiar tu.

Prețul ceasului

Nu în ultimul rând, prețul ceasului este un criteriu de alegere important, dar și un indicator de calitate. Nu putem spune faptul că cel mai bun ceas din lume este cel mai scump, pentru că ar fi o afirmație falsă. Stabilește-ți întâi criterii de mai sus, alege câteva modele de ceasuri care îndeplinesc criterii stabilite, iar prețul va fi cel care te va ajuta să alegi cel mai bun ceas. În definitiv, cel mai bun ceas din lume este cel care se ridică la nivelul așteptărilor tale. Cel mai bun ceas din lume nu este nici cel cu mecanism sofisticat, nici cel cu carcasă de aur și nici cel mai scump. Cel mai bun ceas din lume va fi cel care ți se potrivește cel mai bine.

Topul celor mai bune ceasuri

Am văzut în teorie la ce trebuie să ne uităm atunci când dorim să ne achiziționăm un ceas de mână, fie el de damă sau bărbătesc. În continuare vom vedea un top 10 al celor mai bune ceasuri din punctul nostru de vedere. Vom vedea împreună, în practică, la ce trebuie să fim atenți și cum putem lua decizia cea mai bună în cumpărarea celui mai bun ceas.

Ceasul Aerowatch Renaissance A50931

Acest ceas impresionează prin design-ul elegant și abstract în același timp. Este un ceas mecanic bărbătesc, elvețian (toată lumea știe că elvețienii produc cele mai bune ceasuri din lume). Ceasul face parte din categoria produselor premium, de aici și prețul care nu este accesibil tuturor, are geam din safir, carcasă din oțel inoxidabil și curea din piele. Încă de la prima privire putem observa faptul că ceasul a fost lucrat cu o atenție la detalii impresionantă, motiv pentru care merită locul 1 în top 10 al celor mai tari ceasuri din lume.

Ceasul Raymond Weil Shine 1500

Din categoria ceasurilor de lux destinate doamnelor, acest ceas a ieșit în evidență prin eleganța sa. Din nou avem un ceas elvețian, de data aceasta cu un mecanism tip quartz, cu geam din safir și carcasă din oțel inoxidabil. Un mic detaliu ne-a convins că merită în topul nostru pentru cele mai bune ceasuri din lume, acel detaliu fiind diamantele pe care le regăsim atât în jurul cadranului, cât și în interiorul acestuia.

Ceasul Casio G-Shock GPW-1000T-1AER

Următorul în topul nostru este un ceas casual sport, japonez, cu un mecanism tip quartz și o carcasă din titan. Acest ceas nu este unul clasic, care doar indică ora, ci are numeroase alte funcții: alarmă zilnică, calendar perpetuu, mod avion, timer, receptarea semnalului radio pentru actualizarea timpului, etc. Acesta este un ceas complex, pe care merită să îl iei în considerare, chiar dacă prețul său pare inaccesibil. Acest ceas este disponibil în magazinul online cu o garanție de 24 luni.

Ceasul Saint Honore Paris Coloseo

Nu puteam uita de ceasurile franțuzești, motiv pentru care am introdus în topul nostru acest ceas de damă din categoria de lux, cu mecanism tip quartz, carcasă din oțel inoxidabil și geam din safir. Acest ceas imită modelele bărbătești, păstrând în același timp o eleganță aparte.

Ceasul Saint Honore Paris Coloseo

Ceasul bărbătesc face parte din categoria accesoriilor de lux, are un mecanism tip quartz, curea din piele naturală și un preț pe măsura aspectului. Carcasa este realizată din oțel inoxidabil, placat PVD (înveliș de finisare extrem de durabil, aplicat deasupra unui strat de crom satinat) de culoarea aurului roz, iar geamul este confecționat din cristal mineral.

Ceasul Glam Rock Sport GR70108

Pe locul 6 în topul celor mai bune ceasuri de mână se află acest ceas de damă, din categoria casual sport, cu o carcasă din oțel inoxidabil, placat cu PVD și ceramică și geam din safir. Cureaua din silicon și designul cadranului sunt cele care imprimă un aspect rock al ceasului, fiind potrivit pentru persoanele non-conformiste.

Ceasul Citizen CC3004-53A

Acest ceas de mână bărbătesc este unul elegant, cu un mecanism tip Eco-drive, carcasă din oțel inoxidabil și geam din safir. Eleganța este dată de brățara din oțel inoxidabil, parțial placat PVD pentru o mai bună rezistență. Acest ceas este exemplul perfect de ceas care nu are un preț foarte mare, dar îți oferă o un grad înalt de satisfacție în ceea ce privește calitatea sa.

Ceasul Suunto Spartan

Dacă te pasionează fitness-ul, aventura și mersul pe jos intens, atunci acest ceas este cel mai bun pentru tine. Este un ceas unisex, cu un mecanism finlandez, carcasă din poliamidă și curea din silicon. Ceasul vine la pachet cu mai multe funcții: busolă digitală, monitorizarea pașilor și a caloriilor, ecran digital, navigare GPS și bluetooth.

Ceasul Sekonda Sport 3458

Acest ceas este potrivit pentru persoanele active, sportive, dar care participă și la evenimente elegante. Cu alte cuvinte, acest ceas bărbătesc poate fi folosit pentru orice tip de eveniment, având un design versatil. Carcasa din oțel inoxidabil, geamul din safir și cureaua din piele naturală sunt doar câteva indicii ale faptului că acest ceas este unul de calitate. Mai mult decât atât, are și un preț accesibil tuturor.

Ceasul Timex Classic T2P461

Ultimul pe lista noastră de cele mai tari ceasuri este acest ceas de damă, cu un design atipic, dar atrăgător. Face parte din categoria casual sport, are o carcasă din alamă placată ionică și un geam din cristal mineral. De asemenea, prețul acestui ceas este accesibil tuturor.

Topul celor mai tari ceasuri este unul subiectiv, realizat după criteriile noastre. Acest top a avut rolul de a exemplifica criteriile la care trebuie să fim atenți în momentul în care vrem să ne achiziționăm cel mai bun ceas. Îți poți realiza și tu propriul top 10 ceasuri, luând în considerare criteriile stabilite de tine.

Nu uita, cel mai bun ceas de mână din lume este cel care îți satisface toate nevoile și care se pliază ținutei dar și personalității tale.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *