HOME Ceas De Lux Ceasuri de mână elvețiene: idei de fashion pentru bărbați

Ceasuri de mână elvețiene: idei de fashion pentru bărbați

by Luca Grecu
Ceasuri de mână elvețiene: idei de fashion pentru bărbați

Întotdeauna ceasul de mână poate spune multe despre posesorul său. Dacă alegi să porți un ceas de lux, ceilalți își pot da seama care este stilul tău de viață și care sunt brandurile pe care le preferi. Iar în cazul ceasurilor de mână, cele mai populare sunt cele elvețiene, care sunt celebre în întreaga lume pentru precizia lor. Însă, acestea pot fi destul de scumpe, așa că este important să știi exact cum să alegi un ceas elvețian și cum îl poți asorta corect la ținutele tale.

Cum recunoști un ceas elvețian?

Ceasurile elvețiene sunt cunoscute în lume pentru precizia lor, iar pentru ca un producător să poată grava „Swiss Made” pe modelele sale, acesta trebuie să respecte o serie de condiții stabilite prin lege. Un adevărat ceas elvețian trebuie să aibă un mecanism elvețian, ceasul să fie asamblat în Elveția, iar inspecția finală să aibă loc tot pe teritoriu elvețian.

De ce sunt ceasurile elvețiene cele mai apreciate?

Elveția are o istorie îndelungată în domeniul orologiei, iar majoritatea companiilor de profil de acolo sunt recunoscute pentru ceasurile de lux pe care le produc de câteva sute de ani. De altfel, toate invențiile legate de mecanismele de înaltă precizie au apărut în Elveția, tocmai de aceea, ceasurile elvețiene și-au câștigat o reputație atât de bună.

Unul dintre criteriile de performanță al ceasurilor elvețiene este acuratețea cu care măsoară timpul, iar studiile au demonstrat că aceste ceasuri sunt printre cele mai precise din lume. Însă, calitatea unui ceas nu este dată doar de mecanismul de înaltă precizie, ci și de materialele folosite. În general, marile companii elvețiene producătoare de ceasuri folosesc oțel de înaltă calitate, care este mult mai rezistent decât alte materiale, dar și cadrane sau capace din cristal, care sunt mult mai rezistente la zgârieturi și la șocuri mecanice.

Calitatea lucrării, materialele, precizia și designul au transformat ceasurile elvețiene în cele mai durabile și longevive modele de ceasuri din lume. În unele cazuri, ceasuri elvețiene, care au o vechime de peste un secol, funcționează și în prezent la fel de bine ca pe vremea lui Napoleon al III-lea.

Cele mai populare mărci de ceasuri elvețiene

În general este destul de dificil de realizat un clasament al celor mai mari branduri elvețiene de ceasuri, deoarece sunt mult prea multe criterii la mijloc. De exemplu, performanța, prețul sau numărul de ceasuri vândute pe an pot fi toate criterii importante de luat în calcul. Totuși, la momentul actual, printre cele mai populare mărci de ceasuri elvețiene se numără:

Rolex

Cu siguranță Rolex este cea mai cunoscută companie elvețiană de ceasuri de lux din lume. Compania a fost fondată în 1905 de Alfred Davis și Hans Wilsdorf, însă numele „Rolex” a fost adoptat abia în 1915. În cei 100 de ani de activitate ai companiei, ceasurile Rolex au devenit sinonime cu rafinamentul și inovația. În plus, Rolex a lansat de-a lungul timpului, o mulțime de modele de ceasuri pentru condiții extreme: primul ceas waterproof, ceasuri pentru expediții polare, alpinism sau pentru scufundări la mare adâncime.

Tissot

Ceasurile Tissot au apărut înainte de Rolex, încă din 1853, în atelierul lui Charles- Felicien Tissot din oraşul elveţian Le Locle. Spre deosebire de alte branduri, Tissot a pus întotdeauna accentul pe inovație. Iar calitatea și precizia mecanismelor Tissot sunt recunoscute în toată lumea, ceasurile companiei fiind folosite în continuare pe post de cronometru la diverse competiții sportive. Printre personalitățile care au purtat ceasuri Tissot de-a lungul timpului, s-au numărat Elvis Presley, Grace Kelly sau Nelson Mandela.

Patek Philippe

Compania Patek Philippe face parte din companiile de top ale ceasornicăriei elvețiene. Brand-ul a fost fondat în 1851, iar de atunci s-a specializat pe producerea modelelor de lux. De altfel, ceasurile Patek Philippe au doborât de nenumărate ori recordurile mondiale în cadrul licitațiilor. Modelul Henry Graves Supercomplication, realizat în 1933, a fost vândut în 2014 pentru 24 de milioane de dolari.

Cum porți un ceas elvețian

Dacă ai în colecția ta de accesorii un ceas elvețian, îl poți purta oricând și oriunde, însă, există și câteva reguli de care ar trebui să ții cont. În primul rând, ceasul ar trebui să fie asortat în funcție de ținută. Dacă este vorba despre o ținută casual, poți opta pentru un ceas simplu, iar în cazul unei ținute business, ar fi ideal un ceas elegant. De exemplu, dacă dress code-ul unei petreceri este black tie, atunci ar fi ideal să alegi un ceas simplu și elegant, cu cadranul negru, sau un ceas de buzunar, ca alternativă.

Așadar, ceasurile elvețiene sunt sinonime pentru eleganță și inovație, iar orice bărbat și-ar dori să aibă un astfel de accesoriu. Însă, pe piață există o mulțime de falsuri, mai ales pentru ceasurile Rolex, Tissot sau Omega. Așa că atunci când alegi un astfel de ceas, trebuie să fii atent de unde îl achiziționezi. De obicei, în magazinele de bijuterii găsești ceasuri bărbătești cu mărci originale elvețiene, așa că poți căuta acolo un model pe gustul tău.

FOTO:

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *