HOME Ceas De Lux GHID COMPLET PENTRU ACHIZITIONAREA UNUI CEAS DE CALITATE

GHID COMPLET PENTRU ACHIZITIONAREA UNUI CEAS DE CALITATE

by Luca Grecu
GHID COMPLET PENTRU ACHIZITIONAREA UNUI CEAS DE CALITATE

Ceasul de la mana unui barbat spune cu siguranta multe despre el. Ii reflecta personalitatea, look-ul pe care a decis sa-l adopte, bugetul alocat si stilul propriu. Prin urmare, achizitionarea unui ceas trebuie privita ca o decizie importanta si personala.

Acest lucru nu este neaparat adevarat pentru cei care vor sa aiba un ceas doar sa stie cat e ceasul. Isi vor cumpara cel mai ieftin ceas care arata decent si asta este perfect in regula. Pentru cei pentru stiu ca ceasul e un accesoriu cu stil, avem cateva sfaturi utile .

#1. NUMERELE SERIALE

Majoritatea ceasurilor premium si toate ceasurile de lux au un numar serial. Acest numar este un component important in verificarea autenticitatii ceasului si a identificarii ceasului in sine.

Ar trebui sa stii si ca toti dealerii autorizati de ceasuri premium au acces la o baza de date de la producatorii subcontractati, care listeaza toate numerele seriale ale ceasurilor. Daca decizi sa investesti o suma considerabila intr-un ceas, trebuie sa te asiguri ca este real prin contactarea producatorului sau prin vizita facuta unui magazin autorizat, care poate sa furnizeze un numar serial pentru ceasul pe care ti-l cumperi.

Fara numarul serial, garantia ceasului nu este valabila si nu vei putea repara ceasul la dealerii autorizati din tara sau din strainatate. Poti primi insa garantie de la magazinul de accesorii de unde ti-ai cumparat ceasul, insa nu va fi garantia brandului.

Vezi produsele in magazinele Splend’Or, Be in Time si Sabrini.

#2. ONLINE VS. OFFLINE

In magazinele online specializate poti gasi discounturi foarte avantajoase, care pur si simplu nu au cum sa fie prezente in magazinele mai mici, pe motivul chiriilor mari, salariilor angajatilor s.a.

Motivul principal este acela ca majoritatea retailerilor mari cumpara multe seturi de ceasuri de la distribuitori autorizati. Acestia pot oferi produsele ramase in stoc la preturi cu discount, iar aceste discounturi se vor reflecta in pretul pe care il plateste clientul final, in online.

Dealerii autorizati trebuie sa vanda ceasurile la valoarea lor de retail, altfel isi pot pierde licentele. Politica de preturi este aliniata pentru a se pastra nivelul de preturi si o concurenta loiala intre distribuitori si chiar intre firma-mama. De aceea, cu cat e mai mare magazinul, cu atat poti gasi oferte mai bune.

Cei mai mari retaileri online vor avea garantie pe produs care inlocuieste garantia originala, oferind de multe ori servicii chiar mai bune.

Oricum, chiar si cele mai bune ceasuri sunt facute ca sa dureze ani, nu zeci de ani, de aceea, nici producatorul si nici retailerul nu vor acoperi prin garantie valabilitatea unui ceas mai mult de cativa ani.

#3. BRAND

Un important punct de plecare este cunoasterea brandului in sine si a concurentei mai accesibile a brandului, care ofera o calitate similara.

Spre exemplu, daca nu iti poti permite un Movado, poti sa cumperi alternative accesibile de la Esquire (ambele branduri apartin aceleiasi companii, dar Movado este un brand mai prestigios si are un pret mai mare). Un ceas Esquire de 250$ ofera calitatea unui ceas de 1000$ sau mai mult.

In mod similar, poti sa cumperi un Tissot (trademark Swatch) la un pret mult mai mic decat un Omaga (tot trademark Swatch), fara a compromite din calitate.

Vezi produsele in magazinele Splend’Or, Be in Time si Sabrini.

by Adriana V.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *